Рятувальники застерігають громадян бути обережними під час «грибного сезону»

Гриби – це смачно та корисно, але водночас вони є небезпечним продуктом харчування, який може призвести до отруєння, а іноді й смерті.

Аби уникнути отруєння, необхідно дотримуватись певних правил:

- ніколи не збирайте грибів, яких не знаєте;

- якщо гриб викликає хоч найменший сумнів, краще його не брати;

- якщо ви зібрали гриби і принесли їх додому, ретельно перевірте кожен гриб перед тим, як починати готувати страву або робити заготовки;

- під час приготування страв з грибів, їх необхідно ретельно промити, а перед сушінням обтерти вологою тканиною;

- не вживайте сирих грибів;

-перед приготуванням будь-якої страви, гриби необхідно відварити у підсоленій воді протягом 10-15 хвилин;

- готові страви з грибів необхідно зберігати на холоді, бажано не більше 24 годин в емальованому посуді;

- не давайте грибів малолітнім дітям;

- ніколи не застосовуйте «домашні» методи визначення отруйності грибів із використанням цибулини або срібних ложок – вони помилкові.

Якщо отруєння, все ж таки, виникло або є його симптоми, негайно промийте шлунок слабким соляним розчином та одразу ж зверніться до лікувальної установи.

Бережіть своє здоров’я та життя!

 

Наразі ще не подано жодної петиції

E-Mail: *

Пароль: *


Ще не зареєстровані? Реєстрація