Криворізька районна рада

Дніпропетровська область

Рішення №45-2/VIII «Про деякі питання оренди комунального майна»

Кількість переглядів: 292
Скликання: VIII скликання
Сесія: II сесія
Тип документу: Рішення
Дата: 09.06.2021
Номер документу: 45-2/VIII
Назва документу: Про деякі питання оренди комунального майна
Прикріплені файли:
  1. Рішення (0.02 МБ)

РІШЕННЯ
Про деякі питання оренди комунального майна

 

  Керуючись  ст. 43, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про оренду державного та комунального майна», відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 03.06.2020 № 483 «Деякі питання оренди державного та комунального майна» та від 12.08.2020 № 820 «Про затвердження примірних договорів оренди державного майна», наказу Фонду державного майна України від 13.05.2019 № 452 «Про внесення змін до Типових договорів оренди», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 29.05.2019 за № 562/33533, «Про Методику розрахунку орендної плати за державне майно та пропорції її розподілу» від 04.10.201995 №786,  враховуючи висновки та рекомендації постійних комісій районної ради з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства  і з питань соціально-економічного розвитку району, бюджету та фінансів, районна рада вирішила:

 

1. Передача майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Криворізького  району в оренду здійснюється відповідно до Закону України «Про  оренду державного та комунального майна» (надалі – Закон) та Порядку передачі в оренду державного та комунального майна, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03.06.2020 № 483 (надалі – Порядок), постанови Кабінету Міністрів України від 12.08.2020 № 820 «Про затвердження примірних договорів оренди державного майна», наказу Фонду державного майна України від 13.05.2019 № 452 «Про внесення змін до Типових договорів оренди» з урахуванням особливостей, визначених цим рішенням.

2. Встановити, що комунальні заклади, установи, підприємства Криворізької районної ради виступають орендодавцями нерухомого майна, яке знаходиться у них на балансі, відповідно до норм, передбачених Законом.

3. Доручити голові Криворізької районної ради  вирішувати питання щодо погодження передачі в оренду; погодження умов договорів оренди; внесення змін до договорів оренди; продовження договорів оренди; скасування або зміни рішення балансоутримувача або орендодавця про включення/відмову у включенні об’єкта до Переліку першого типу; передачі в суборенду майна, що передається в оренду на аукціоні; інші питання, пов’язані з передачею в оренду майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Криворізького району, в порядку, передбаченому чинним законодавством України.

5. Застосовувати Методику розрахунку орендної плати, затверджену відповідною постановою Кабінету Міністрів України,  для  цілей оренди майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Криворізького району.

6. Застосовувати примірний договір оренди, затверджений відповідною постановою Кабінету Міністрів України або відповідним наказом Фонду державного майна України, для цілей оренди майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Криворізького району.

7. Визнати таким, що втратило чинність рішення районної ради від 13.03.2019  №502-ХХ/VII «Про внесення змін до Методики розрахунку орендної плати за майно, що належить до спільної комунальної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Криворізького району та пропорції її розподілу, затвердженої  рішенням районної ради від 11.11.2011р. №149-IX/VI.

8. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства (Міленін).

 

Голова районної ради                                            Віктор МУДРИЙ

                                             

м. Кривий Ріг
09.06.2021р.
№ 45 - 2/VIIІ


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень