Криворізька районна рада

Дніпропетровська область

Рішення №95-5/VIIІ «Про районний бюджет на 2023 рік»

Кількість переглядів: 181
Скликання: VIII скликання
Сесія: V сесія
Тип документу: Рішення
Дата: 09.12.2022
Номер документу: 95-5/VIIІ
Назва документу: Про районний бюджет на 2023 рік
Прикріплені файли:
  1. Рішення (0.06 МБ)
  2. Пояснювальна записка (0.04 МБ)
  3. Додаток 1 (0.03 МБ)
  4. Додаток 2 (0.12 МБ)
  5. Додаток 3 (0.05 МБ)

РІШЕННЯ
Про районний бюджет на 2023 рік
(0430520000)
(код бюджету)

 

Відповідно до Конституції України, керуючись Бюджетним кодексом України, Законом України „Про місцеве самоврядування в Україні”,  Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №64 „Про введення воєнного стану в Україні ” (зі змінами),  ураховуючи висновки та рекомендації постійної комісії районної ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, районна рада районна рада вирішила:

1. Визначити на 2023 рік:

доходи районного бюджету в сумі 1 392 500 гривень, у тому числі доходи загального фонду районного бюджету – 1 392 500  гривень  згідно з додатком 1 до цього рішення;

видатки районного бюджету в сумі 1 392 500 гривень, у тому числі видатки загального фонду районного бюджету – 1 392 500 гривень;

оборотний залишок бюджетних коштів районного бюджету в розмірі  12 000 гривень, що становить 0,86 відсотка видатків загального фонду районного бюджету, визначених цим пунктом;

2. Затвердити бюджетні призначення головним розпорядникам коштів районного бюджету на 2023 рік у розрізі відповідальних виконавців за бюджетними програмами згідно з додатком 2  до цього рішення.

3. Затвердити на 2023 рік міжбюджетні трансферти згідно з додатком 3 до цого рішення.

4. Установити, що у загальному фонді районного бюджету на 2023 рік  до доходів належать надходження, визначені статтею 641 Бюджетного кодексу України.

5. Визначити на 2023 рік відповідно до статті 55 Бюджетного кодексу України захищеними видатками районного бюджету видатки загального фонду на:

оплата праці працівників бюджетних установ;

нарахування на заробітну плату;

оплата комунальних послуг та енергоносіїв;

соціальне забезпечення;

поточні трансферти місцевим бюджетам;

забезпечення осіб з інвалідністю технічними та іншими засобами реабілітації, виробами медичного призначення для індивідуального користування;

оплату енергосервісу.

Установити, що відповідно до підпункту 1 пункту 22 розділу VI Бюджетного кодексу України, в умовах воєнного стану або для здійснення згідно із законом заходів загальної мобілізації не застосовуються норми статті 55 Бюджетного кодексу України.

6. Відповідно до статті 16 Бюджетного кодексу України надати право керівникові фінансового управління райдержадміністрації здійснювати на конкурсних засадах розміщення тимчасово вільних коштів районного бюджету на депозитах, з подальшим їх поверненням до кінця бюджетного періоду у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

7. Відповідно до статей 43 та 73 Бюджетного кодексу України надати право районній державній адміністрації в особі фінансового управління райдержадміністрації отримувати в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, позики на покриття тимчасових касових розривів районного бюджету, пов’язаних із забезпеченням захищених видатків загального фонду, у межах поточного бюджетного періоду за рахунок коштів єдиного казначейського рахунка на договірних умовах без нарахування відсотків за користування цими коштами з обов'язковим їх поверненням до кінця поточного бюджетного періоду.

           8.   На виконання вимог Бюджетного кодексу України та наказу Міністерства фінансів України від 26 серпня 2014 року № 836 „Про деякі питання запровадження програмно-цільового методу складання та виконання місцевих бюджетів”, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 10 вересня 2014 року  за № 1103/25880 (зі змінами), головним розпорядникам коштів районного бюджету забезпечити:

затвердження паспортів бюджетних програм протягом 45 днів з дня набрання чинності цього рішення;

здійснення управління бюджетними коштами у межах встановлених їм бюджетних повноважень та оцінки ефективності бюджетних програм, забезпечуючи ефективне, результативне і цільове використання бюджетних коштів, організацію та координацію роботи розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня та одержувачів бюджетних коштів у бюджетному процесі;

здійснення контролю за своєчасним поверненням у повному обсязі до бюджету коштів, наданих за операціями з кредитування бюджету;

доступність інформації про бюджет відповідно до законодавства, а саме:

здійснення публічного представлення та публікації інформації про бюджет за бюджетними програмами та показниками, бюджетні призначення щодо яких визначені цим рішенням, відповідно до вимог та за формою, встановленими Міністерством фінансів України, до 15 березня 2023 року;

оприлюднення паспортів бюджетних програм у триденний строк з  дня затвердження таких документів;

 у повному обсязі проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ, інші енергоносії, комунальні послуги та послуги зв’язку, які споживаються бюджетними установами, та укладання договорів за кожним видом відповідних послуг у межах бюджетних асигнувань, затверджених у кошторисі.

           9. Керуючись частиною 8 статті 23 Бюджетного кодексу України надати право голові районної державної адміністрації  у процесі виконання районного бюджету протягом бюджетного року здійснювати своїми розпорядженнями за погодженням з постійною комісією районної ради з питань соціально-економічного розвитку району, бюджету та фінансів (в умовах воєнного стану або для здійснення згідно із законом заходів загальної мобілізації не застосовуються норми статті 23 Бюджетного кодексу України в частині погодження із зазначеною комісією відповідно до підпункту 1 пункту 22 розділу VI Бюджетного кодексу України) з подальшим затвердженням їх на сесіях районної ради:

 перерозподіл/розподіл видатків за кодами програмної класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів і обсягами міжбюджетних трансфертів у межах загального обсягу бюджетних призначень головного розпорядника коштів за загальним та спеціальним фондами районного бюджету із внесенням відповідних змін до додатків до рішення районної ради,   переліку регіональних програм, що фінансуються за рахунок коштів районного бюджету, переліку комунальних підприємств та установ, яким надається фінансова підтримка з районного бюджету;

з метою забезпечення використання коштів субвенцій, дотацій, інших надходжень  з державного та інших бюджетів врахування їх у дохідній та видатковій частині районного бюджету, визначення головного розпорядника за цими коштами й розподіл/перерозподіл за кодами програмної класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів.

           10. Доручити районній державній адміністрації за поданням  фінансового управління райдержадміністрації вносити зміни до цього рішення, погоджені з постійною комісією районної ради з питань соціально-економічного розвитку району, бюджету і фінансів до розпису районного бюджету в порядку, визначеному чинним законодавством за джерелами доходів і напрямами видатків головних розпорядників коштів районного бюджету за кодами програмної класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів у разі внесення змін до наказів Міністерства фінансів України від 14 січня 2011 року № 11 „Про бюджетну класифікацію” (зі змінами) та від 20 вересня 2017 року № 793 „Про затвердження складових Програмної класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів” (зі змінами).

Забезпечити подальше затвердження цих змін на сесіях районної ради. 

         11. Установити, що це рішення набирає чинності з 01 січня 2023 року.

         12. Додатки  1 – 3 до цього рішення є його невід’ємною частиною.

         13. Районній раді забезпечити опублікування цього рішення в десятиденний строк з дня його прийняття відповідно до частини четвертої статті 28 Бюджетного кодексу України.

         14. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань соціально-економічного розвитку району, бюджету та фінансів.

 

 

 

Голова районної ради                                   Віктор МУДРИЙ

 

 

м. Кривий Ріг
09.12.2022р.
№ 95 - 5/VIIІ


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень