Криворізька районна рада

Дніпропетровська область

Віктор Мудрий: ресурсна підтримка нацполіції налагоджена й вони не мають перешкод для виконання своїх функцій

Дата: 14.04.2021 19:10
Кількість переглядів: 384

9 та 14 квітня в Криворізькій районній раді під головуванням Віктора Мудрого відбулися робочі наради з представниками структурних підрозділів Криворізького районного управління поліції та головами (профільними заступниками) територіальних громад району.

У нараді також взяли участь депутат Криворізької районної ради Дмитро Манелюк та помічник народного депутата України Дмитра Шпенова Сергій Вірьовка.

«У нас вже прослідковується тісна співпраця органів місцевого самоврядування і правоохоронних органів. Сподіваюсь, будемо співпрацювати так, щоб на території району панували порядок і дотримання законів", - зауважив Віктор Мудрий.

Наразі в закритій частині наради обговорено відпрацювання органами національної поліції двох напрямків системних правопорушень на всій території району. Деталі запланованих заходів не винесли у публічну площину.

Водночас, обговорили й посилення на постійній основі співпраці поліції з місцевою владою щодо контролю дотримання правил дорожнього руху та контролю за громадськими перевезеннями, в тому числі дотримання карантинних обмежень перевізниками.

За інформацією керівників структурних підрозділів нацполіції району, сьогодні ресурсна підтримка налагоджена на високому рівні й вони не мають перешкод для виконання своїх функцій.

Хоча, не все виглядає так гладко. В присутності телекамер Віктор Мудрий розповів про кричущий факт: «За день до проведення наради окремим головам ОТГ зателефонували особи, чиї інтереси голови ОТГ особисто «кришують» (як-то називають серед людей) на своїх територіях, й заборонили посадовцям приймати участь у даній нараді. Я наголошую, неучасть даних голів не значить, що поліція не стане відпрацьовувати дані території. Це означає лише одне: даним головам громад доведеться відповідати не лише перед своїми виборцями, а ще й перед законом в частині своїй бездіяльності або ж діяльності, спрямованій перешкоджати правоохоронним органам» - наголосив голова Криворізької районної ради.

В цілому, на нараді національна поліція та місцеве самоврядування знайшли порозуміння.

Наприкінці зустрічі Дмитро Манелюк - депутат районної ради та голова благодійного фонду «Добра справа», - вручив оргтехніку для поліцейської станції міста Зеленодольськ.

«Ми розуміємо, що від того, наскільки забезпечена нац. поліція, прямо пропорційно залежить розкриття та запобігання злочинам…» - наголосив Дмитро Манелюк.

Також учасники наради домовилися не лише про системне висвітлювання фактів виявлених правопорушників, а й про результати доведення їх справ у судах.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень